Wie ben ik?

Hoi, ik ben Silvia

Ik woon al mijn hele leven in het kleine, gezellige boerendorpje Vinkel. Ik leef met 4 knappe mannen in huis. 1 alleskunner, mijn man, en 3 boeven zoals mijn vader weleens zei. Als oudste dochter, en nu zelf ook als moeder, heb ik altijd de zorg gevoelt voor mijn ouders, broertjes, man en kinderen.

Toen mijn vader ongeneeslijk ziek werd en een paar jaar daarna overleed kwam er een extra zorg voor mij bij. De zorg om mijn moeder, maar ook het boerenbedrijf dat nog niet verkocht was.

Rond dezelfde tijd kwam er ook nog veel spanning en stress bij door de situaties van onze kids op school. Onze kids hebben alle 3 een TOS (taalontwikkelingsstoornis) en dat zorgde ervoor dat er vaak extra gesprekken met school en therapieën plaatsvonden. En doordat er niet voldoende hulp werd gegeven op school in wat ze nodig hadden, hebben 2 van mijn kinderen ook nog een overstap van school moeten maken.

Toen er eindelijk rust kwam in alle privé situaties en de kinderen hun plekje hadden gevonden op school, voelde ik ook zelf pas de rust om nu echt voor mezelf te gaan zorgen. Helaas, zei mijn lichaam toen ook dat het echt op was en ik kwam in een burn-out met overspanning terecht.

Op dat moment heb ik mezelf dus volledig moeten overgeven aan de zorg van anderen.

Ik ben met mezelf aan de slag gegaan door het volgen van therapieën, zoals ook NEI en kan ik nu 2 jaar later inmiddels zeggen dat het voelt als een cadeautje.

Wat vindt ik leuk?

Tijdens mijn burn-out heb ik mezelf weer gevonden en ben ik ook gaan nadenken over mijn werk. Ook daar haalde ik al een aantal jaar geen energie en voldoening uit en mijn re-integratie ging maar moeizaam. Ik kreeg dan ook snel weer een terugval.

Echter wat gaf mij dan wel energie en voldoening?

 • origineel hartje lciht

  Onder andere de voetbaltrainingen aan kinderen die ik 5 jaar lang heb gegeven. Vol trots zorgde ik ervoor dat de kinderen individueel, maar ook als team groeiden zodat ze allemaal met plezier voetbalden.

 • origineel hartje lciht

  Als ik iemand kan helpen. Al is het maar een pakje boter uit de vitrine in de supermarkt voor iemand pakken omdat het net iets te hoog ligt.

 • origineel hartje lciht

  Als ik mijn kinderen help met hun schoolwerk. Door op net een andere manier te kijken naar een opdracht en deze dan voor hun zoveel mogelijk visueel te maken.

 • origineel hartje lciht

  Als mijn kinderen bij mij kwamen voor het toverstokje (biotensor), omdat ze zich even weer niet fijn voelden, of niet goed konden slapen.

Foto wie ben ik
Foto bij Nei en de biotensor (2)

Het toverstokje

5 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanmerking met de biotensor door een workshop. Wauw, de eerste keer dat ik de biotensor in mijn handen kreeg was zo magisch.  Sindsdien gebruik ik hem vaak voor mijn gezin en gaat hij ook altijd mee op vakantie en vragen de kinderen regelmatig zelf naar het toverstokje.

Toen ik tijdens mijn re-integratie traject de volledige NEI-EGT opleiding bij praktijk Charlotte tegenkwam en het onderdeel “alleen geboren tweeling” zag wist ik dat ik dit wilde gaan doen. Ik herkende hier zoveel kernmerken in van mezelf, dat ik in eerste instantie gekozen had om de opleiding voor mezelf te gaan volgen, maar al na een paar dagen wist ik dat ik hier ook mijn werk van wilde maken.

Hier kan ik zoveel kinderen en ouders mee gaan helpen en dat is wat ik zo graag doe.

Dat ik ze kan helpen om hun wolkje te laten verdwijnen zodat dat mooie prachtige zonnetje weer tevoorschijn komt.

Benieuwd naar mijn eigenschappen en de dingen die ik graag doe?

 • origineel hartje lciht

  Ik zwem graag met een vriendin en neem deel aan een buiten HIT-groepstraining.

 • origineel hartje lciht

  Ik lust graag een glaasje ijsthee green en voor spaghetti en Dorito chips kun je mij wakker maken.

 • origineel hartje lciht

  Ik hou van ontwerpen/ mooie dingen creëren en ik schrijf graag gedichtjes.

 • origineel hartje lciht

  Ik hou van luchtigheid en humor als ik communiceer met kinderen.

 • origineel hartje lciht

  In ben niet goed in plannen. Ik ga liever mee met de flow. Ik kan niet goed tegen tijdsdruk. Als je mij de tijd geeft, dan presteer ik juist op mijn best.

 • origineel hartje lciht

  Ik hou van voetbal. Het kijken naar mijn jongens, maar ook zelf 10 jaar gevoetbald.

 • origineel hartje lciht

  Ik hou van zingen en dansen. Ook de jongens zijn hier heel blij mee als ze zitten te gamen.

 • origineel hartje lciht

  Ik vind het fijn om dingen op mijn eigen manier te mogen doen en houd van onafhankelijkheid

 • origineel hartje lciht

  Ik hou ervan om alleen te zijn, ook zodat ik tot rust kan komen en weer kan opladen.

 • origineel hartje lciht

  Ik ben betrouwbaar en kan goed luisteren. Ik kan ook veel kletsen over van alles tegelijk omdat ik graag mijn eigen verhaal vertel. 

Scroll naar boven