NEI - TOS
Ik voel mij TOS
Trots Ontspannen Stralend
Als moeder van 3 TOS kinderen weet ik hoe hartverscheurend het is als je kind zich niet lekker in zijn of haar vel voelt. Zich niet fijn en veilig voelt op school, sport of werk. Zichzelf niet goed genoeg vindt en geen vertrouwen meer heeft in zichzelf en anderen.
Je wil zo graag dat je kind gewoon 'normaal' mee kan doen en aansluiting vindt bij andere kinderen. Dat je kind zich begrepen en gezien voelt. Dat hij of zij vol zelfvertrouwen zit en voor zichzelf kan opkomen. De TOS niet voelt als een belemmering. Maar dat alles mogelijk is ook met een TOS.
NEI therapie is daarvoor een ontzettend fijne therapie. Zo hoeft je kind niet zelf over zijn of haar emoties te praten. Dat doet het onderbewustzijn van je kind via de biotensor. Ook is de therapie mogelijk online en zonder dat je kind er zelf bij hoeft te zijn. Hoe fijn is dat!! geen auto ritjes meer, geen uitgeput kind, geen gevoel patient te zijn, niet meer uit de klas te hoeven gaan.
Wil je graag meer weten over NEI en de biotensor?
Enkele voorbeelden waar NEI voor kan worden ingezet bij kinderen of jongeren met TOS:
Gedragsproblemen
Eetproblemen
Slaapproblemen
Executieve functies
TOM theory of mind
Communicatieve vaardigheden
Taalbegrip en Taalproductie
Hoog gevoelig/sensitief
Sensorische prikkelverwerking
Sociale cognitie/communicatie
Angsten
Studievaardigheden
Sociaal emotioneel
Dyslexie/Dyscalculie/ADHD/ASS/DCD
Fysieke klachten
Spellings- en rekenvaardigheden
Begrijpend lezen
Belemmerende overtuigingen
TOS werkmodel
Tijdens mijn opleiding tot NEI therapeut frustreerde het mij dat er wel een Dyslexie werkmodel aanwezig was maar niet een TOS werkmodel. Na het behalen van mijn diploma ging ik dus hard aan de slag om dit model te creëren. Tijdens de ontwikkeling heb ik ook de samenwerking gezocht met meerdere TOS professionals waaronder een logopediste van Kentalis.
In het werkmodel zitten o.a. de volgende onderdelen:
- Executieve functies
- Sociaal emotioneel
- Sociale cognitie
- Sociale communicatie
- TOM theory of mind
- Taalbegrip
- Taalproductie
- Auditief onthouden/verwerkern
- Auditief automatiseren
- Onderwijs vaardigheden
Naast het TOS model heb ik ook nog een Reflexintegratie model en een Prikkelverwerkingsmodel zelf ontwikkelt.
NEI - TOS traject
Vaak hebben kinderen met een TOS ook nog andere klachten of diagnoses bv een slaap of gedragsprobleem, angsten, prikkelverwerkings probleem, Dyslexie, hooggevoeligheid, etc.
In het NEI-TOS traject nemen we de tijd d.mv. 8 NEI behandelingen om niet alleen de TOS maar ook alle andere klachten te behandelen. Het onderbewustzijn van het kind geeft zelf aan wat prioriteit heeft en gezien mag worden.
Na elke behandeling vragen we aan het onderbewustzijn na hoeveel weken de volgende behandeling mag plaats vinden (meestal 4-5 weken). Een behandeling heeft integratie tijd nodig en in het traject zitten daarom ook nog 7 mini incheck consulten om te kijken hoever de integratie is en of er nog iets nodig is op dat moment aan ondersteuning.
Wil je graag een afspraak maken of contact samen?
Ik help jou en jouw kind graag om te kijken naar wat er zich achter de TOS bevindt, zodat dat prachtige zonnetje weer kan schijnen.